Subscribe RSS


Броя на пациентите приети в болница заради наднорменото си тегло се е увеличил три пъти в сравнение с преди пет години, пише британският вестник Telegraph. През изминалата година тези хоспитализации са скочили с 60%, а разходите за лечение възлизат на десетки милиони евро.
В същото време медиците са обезпокоени и от това, че все повече хора са обхванати от манията за здравословно хранене. Само за последните години броят на болните от нервна орторексия е нараснал няколко пъти. Най-често това са хора от 30 до 50 години. Те отхвърлят всякакви „нездравословни“ продукти и за тях се превръща в проблем да си намерят съответната здравословна според тях храна. Освен всичко друго обезмаслените и диетични продукти често са лишени от необходимите хранителни вещества, от витамините и минералите. А това нарушава обмяната на веществата и влошава общото здравословно състояние.
По брой на затлъстяванията сред подрастващите България е на шесто място в Европа, като всяко трето дете страда от наднормено тегло.
Хората с наднормено тегло могат да се пристрастят към храната по същия начин, както наркоманите към дрогата, показва проучване на американски специалисти.
Сред причините за пълнеенето може да бъде не само заседналият начин на живот и чревоугодничеството с нездравословна храна.
Фактори за пълнеене са отказването от цигарите (пушенето потиска апетита), стареенето на населението, все по-честите ражданията в напреднала възраст, когато дамите "се закръглят".
Затлъстяването е причина за повечето болести.
Затлъстяването е вредно за всички органи и системи.
Затлъстяването представлява сериозен проблем в съвременното общество
"Първият звънец" е обиколката на талията - повече от 80 cм за жените и над 94 cм за мъжете.
Затова не чакайте да отслабнете "някога" ,вземете мерки колкото се може по на време ,ако не с диети(което,както разбрахте не е шега)то с ефикасни билкови продукти.
Билковите продукти няма да нарушат обмяната на веществата в вашият организъм,а напротив те ще стимулират функциите на органите за правилната обмяна на веществата ,като по този начин с едно правилно хранене вие ще нормализирате вашето тегло.
Билкови продукти които са наистина ефикасни са VITOSLIM.

Category: | 0 Comments

0 comments to “Наднорменото тегло,проблем на обществото”